bd mov beg

Moskva i Sankt Peterburg u julu

 • www.rtours.rs
 • 011 344 49 85

Moskva – St. Peterburg

 logo-mini

JULI MESEC

Termin: 20. 07 – 26. 07. 2018.

7 dana // 6 noćenja

GRATIS EKSKURZIJE: PANORAMSKA RAZGLEDANJA OBA GRADA

POSETA HRAMU HRISTA SPASITELJA U MOSKVI

i SVETONIKOLJSKE CRKVE U ST.PETERBURGU

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za Moskvu JU 650 u 06.30h. Obrok u avionu. Dolazak u Moskvu u 10.15h. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus, ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE MOSKVE.

moskva

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u pratnji stručnog vodiča. Trajanje ekskurzije – 3 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smeštena je na 7 brežuljaka. Tokom ekskurzije videćete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, sedam kula iz doba Staljina i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve.

Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu ispričati zanimljivu priču o Hramu Hrista Spasitelja, a onda ćete moći da udjete u Hram, obiđete ga, upalite sveću, kupite suvenire…

Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe. Odmor od puta.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Obilazak najinteresantnijih metro stanica u centru grada sa vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

 


2. dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu videti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.

moskva-hram

Fakultativno: Poseta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: Poseta Sergijevog Posada. Sergijev Posad je udaljen 70km od Moskve (bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Sergijevotroička lavre. Povratak u hotel. Noćenje.

tretjakovska-galerija


4. dan – MOSKVA – ST.PETERBURG

Doručak ili lanč paketi. Transfer do železnićke stanice. Jutarnji voz za St.Petreburg. Tačno vreme polaska za Peterburg će se znati kada bude objavljen raspored, a to je mesec dana pre puta. Po dolasku na železničku stanicu u St.Peterburgu ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE ST.PETERBURGA.

nova-moskva

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.

St.Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Kroz grad prolazi 93 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712-1918. god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703. god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. Obilaze se Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Letnja bašta sa Letnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana.

most

Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu pomenuti i ispričati sve o Crkvi Svetog Nikole, a onda ćete poći da obiđete crkvu, upalite sveću, kupite suvenire…

Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Vožnja rekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.

 


5. dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Carsko selo. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. je otvorena Ćilibarska soba.

petergof-sankt-peterburg

Fakultativno: Poseta dvorcu Jusupov. Ruska aristokratija je bila vrlo bogata. To se vidi i u njenim dvorčevima u carskoj prestonici. Među njima je porodica Jusupov, koja je bila jedna od najbogatijih. Sve što smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovde videti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za svako doba dana i svaku aktivnost posebno. Tu je jedno od najlepših privatnih pozorišta u Evropi, za koje je suprug britanske kraljice rekao da je nešto najlepše što je video u životu. Dvorac obiluje plesnim dvoranama, galerijama, sobama za prijem sa svilom na zidovima.

Povratak u hotel. Noćenje.

 


6. dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Petergof ili Petrov dvorac – nastao je početkom  XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, koje u zimskom periodu ne rade, kao i očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama. Obilazi se dvorac. Šetnja parkom do Finskog zaliva. Ukoliko bude hladno, sneg i mraz – fontane neće raditi.

crkva-spasa

Fakultativno: Ermitaž. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Ermitaž je smešten u 5 zgrada: Zimski dvorac (bivša zimska rezidencija ruskih imperatora gde je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera), Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su sagrađene u vreme Katarine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vreme imperatora Nikolaja). Ekskurzija traje do 3h.

Povratak u hotel. Noćenje.


7. dan – ST. PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 671 u 11.05h. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 12.55h.

zimski-dvorac


CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu – 212 EUR.


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po prodajnom kursu UniCredit banke na dan uplate.

rusinja


POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine plaćaju 75 EURA taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe-plaćaju 720 EURA. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cenu aranžmana 767 EURA.

matroske


U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva/St.Peterburg-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Vozna karta Moskva – St.Peterburg, ekonomska klasa,
 • Transferi u Moskvi: aerodrom-hotel, hotel-ž.stanica i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Transferi u St.Peterburgu: ž.stanica-hotel,hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Smeštaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5* u Moskvi i u hotelu „MOSKVA“ ili „PARK INN PRIBALTIYSKAYA“4* u St.Peterburgu, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga, kao i poseta Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i Svetonikoljske crkve u St.Peterburgu sa transferima,
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

petergof


U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 107 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine ne plaćaju aerodromske takse, deca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 107 EURA,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 12 EURA,
 • Individualni troškovi.

car-top


NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3444985.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za nove (crvene) pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.

NAPOMENA – VAŽNO: Cena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mesec dana pre puta.

Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, a nedelju dana pre puta – 20%.

neznani-junak

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

NAPOMENA: Panorama Borodinske bitke se zatvara zbog rekonstrukcije 01/12/2017.god. i neizvesno je kada će opet biti otvorena za posetioce.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

slogan

Prijava  i plaćanje je moguće isključivo u R-TOURS-u, u Beogradu, nikako na licu mesta.

 


Opis hotela „GOLDEN RING“, ***** Moskva

Adresa: Smolenskayja br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaja. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu

Hotel GOLDEN RING, Moskva


Opis hotela „MOSKVA“, **** (ruske 4*, ne evropske) St. Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2. Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel pruža sledeće usluge: biznis centar, parking, sef, bankomat, restoran, bar, kafe, noćni klub, kazino, bioskop, frizer, đakuzi, sauna, apoteka, pošta.

Svaka soba ima: TV, telefon, frižider, kupatilo, elektronsko zatvaranje vrata, mini bar, sef, satelitsku TV, internet. Sobe su turisticke kategorije. Fotografije i opis hotela možete pogledati na sajtu

Hotel MOSKVA Sankt Peterburg

ili

Opis hotela „PRIBALTIYSKAYA PARK INN“, **** St.Peterburg

Adresa: Korablestroiteley 14, Metro stanica Primorskaya na 1.4km, Aerodrom Pulkovo – 25km,
Železnička stanica – Moskovskiy – 11km.

Hotel se nalazi u blizini izložbenog prostora Lenexpo. Sagrađen je 1978.god. Renoviran je 2002.g. Ima 10 spratova i 1200 soba. Skoro iz svake sobe se vidi Finski zaliv. Hotel ima svoj akvapark.
Vrste soba:
STANDARD – deo soba ima pogled na Finski zaliv, sobe su površine 20km2, SAT TV, telefon, mini bar, klima, kupatilo.
POLULUX – LUX – apartmani imaju 2 prostorije, površine 37m2 (spavaća soba 20m2 , dnevna soba 17m2 ). U apartmanu ima francuski ležaj ili 2 odvojena kreveta, trosed na razvlačenje, klima, SAT TV, telefon, mini bar, sef, u kupatilu – tuš kabina i kada, bide, fen, papuče, bade mantil.
Usluge hotela – 12 konferencijskih sala, restorani, „room service“, parking, menjačnica, hemijsko čišćenje, kuglanje, boilijar, noćni klub, fitnes centar, sauna, bazen, akvapark,
kozmetički salon, pošta. Soba – klima, TV, telefon, mini bar.

Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya Hotel, St. Petersburg

 


ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013. ulica Kneginje Zorke 10,

tel/fax + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs | www.rusija.info

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ruwww.rtours.ru

“R-TOURS” ST.PETERBURG, ul. Zhukovskogo 63, Business Center Senator, office 225,

tel/fax +7(812) 332-6813, 332-6815
piter@rtours.ruwww.rtours.ru

“R-TOURS MONTENEGRO”, Budva, Jadranski put bb,

tel/fax +382 33 451 502, +382 33 402 121,

info@rtours.me | www.r-tours.me


Prijavite se za program: