Tara Green

Hotel Drina

Hotel Drina je smešten u samom centru Bajine Bašte (168 km od Beograda i 38 km od Užica), na obroncima planine Tare, uz reku Drinu… Hotel raspolaže sa 80 moderno opremljenih soba i pet apartmana. Sve sobe imaju kupatilo, televizor i telefon. Higijena, održavanje i servis na najvišem su nivou. Gostima je na raspolaganju bežični internet, TV i dansing sala, poslastičarnica…

Hotel raspolaže kongresnom dvoranom (kapacitet 150 gostiju), kompletno opremljenom za održavanje kongresa, seminara, treninga, proslava…

Vila Drina – Udoban i prijatan smeštaj

Vila Drina je ušuškana u bujno zelenilo naselja Perućac, u podnožju planine Tara. Smeštena je u zagrljaju dve reke – Vrela i Drine. Neposredno uz Vilu Drina reka Vrelo (najkraća reka u Evropi, duga 365 metara) obrušava se u Drinu, praveći veličanstven vodopad. Zahvaljujući takvom položaju, gosti Vile Drina ponesu nezaboravnu uspomenu na okrepljujući boravak i zdrav san uz huk vodopada.

Raskošna vila, građena između dva svetska rata, temeljno je restaurirana. Prilikom poslednje obnove, u februaru 2015. godine, primenjeni su najviši standardi u hotelijerstvu, pa je Vila Drina pravi dragulj na turističkoj mapi Srbije.

U želji da svojim gostima pruži maksimalan komfor i luksuz, na površini od 570 m2 isprojektovano je svega 13 smeštajnih jedinica:

2 studio-apartmana (25 m2)

8 dvokrevetnih soba (17 – 25 m2)

2 jednokrevetne sobe (16 m2)

1 porodična soba (5 kreveta, 36 m2)

Sve smeštajne jedinice su opremljene klima-uređajima, telefonima, televizorima (Total TV), omogućen je pristup internetu, a obezbeđeni su i kreveti za malu decu.

Vila Drina je smeštena neposredno uz asfaltni put koji povezuje Bajinu Baštu i Perućac (13 km). Raspolaže prostranim parkingom i uređenim prostorom za dečju zabavu (ljuljaške, klackalice, tobogani). Na samo nekoliko koraka od Vile Drina je pošta, prodavnica mešovite robe, banka. U krugu od 200 metara je bogumilska nekropola Mramorje, izvor reke Vrelo, stara vodenica, ribnjak, mini-hidrocentrala iz 1927. godine… Laganom šetnjom stiže se do Hidrocentrale Bajina Bašta i prekrasnog jezera Perućac sa uređenom pontonskom plažom i bazenima za decu.

Iako Vila Drina raspolaže vlastitim restoranom (40 mesta), ručak u Restoranu Vrelo, na dvadesetak metara od Vile Drina, predstavlja jedinstven doživljaj. Reka Vrelo je na nekoliko mesta premošćena drvenim terasama na koje su postavljeni stolovi. Većina baštenskih stolova je na samom vodopadu, a drveće natkriljuje ceo baštenski deo restorana praveći prijatnu hladovinu.

Odmorište kamp

Na svega nekoliko metara od Restorana Vrelo i Vile Drina nalazi se savremeno odmorište sa 20 kamp-jedinica.