bd mov beg

Krstarenje Volgom od Moskve do Sankt Peterburga

Polazak:

10.07-20.07.

30.07-09.08.

19.08-29.08.

Brod: Rubljov/Surikov

11 dana/10 noći

Program putovanja


Prvi dan Beograd/Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za Moskvu SU 2091 u 13.25h za polaske 10.07 i 30.07, odnosno JU 650 u 06.35h za polazak 19.08. Transfer na brod. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Moskovski metro istog ili narednog dana, u zavisnosti od dolaska.


Drugi dan Moskva

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte). Ručak – lanč paket ili na brodu.


Moskva je jedan od nekoliko najvećih i najznačajnjih gradova na svetu. Činjenica da je ona glavni grad jedne, tako velike, moćne i važne zemlje joj unekoliko pomaže da ima taj status ali, čak i da nije centar vlasti, i dalje bi mogla da se takmiči sa elitnim svetskim metropolama.


Prilikom ovog panoramskog razgledanja proći ćemo čuvenom Tverskom ulicom (ukoliko neka multimilionska metropola uopšte može da ima glavnu ulicu, onda je to „Tverskaja“ u Moskvi), Prošetaćemo se Crvenim trgom na kome ćemo videti crkvu Vasilija Blaženog (vizuelni simbol Moskve i cele Rusije), Lenjinov mauzolej, robnu kuću GUM… Videćemo i zdanja Istorijskog muzeja, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov i nestvaran prizor – panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Za kraj ove ekskurzije, planirana je poseta Hramu Hrista Spasitelja.

Povratak na brod. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Obilazak Kremlja i  poseta Oružanoj palati.


Oružana palata je, naizgled, samo još jedna od palata Kremlja, ali unutra je prava riznica bogatstva i impresija. U njoj se čuvaju retke kolekcije starog oružja i druge carske dragocenosti od zlata, srebra i dragog kamenja, carska odeća, a originalne, prekićene carske kočije deluju nadrealno i bajkovito.


Treći dan Moskva – Isplovljavanje oko 17.30h

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija.


Četvrti dan Uglič (16.30h-19.30h)

Doručak. Dolazak u Uglič – naizgled običan i tipičan ruski grad čija priča će na Vas ostaviti izuzetno jake utiske. Naime, najveća impresija koju ćete poneti iz Ugliča je lik i delo Ivana Groznog čiji život i vladavina su umnogome vezani za ovaj grad.


Dok gledamo kupole Ugličkog kremlja, teško je pojmiti, kakva tragedija se ovde dogodila krajem 16. veka. Bezdušnost i borba za vlast doveli su do velike tragedije i katastrofe koja je izazvana ubistvom carevića Dimitrija, prestolonaslednika, najmlađeg sina cara Ivana Groznog. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. 


Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.


Peti dan Jaroslavlj (08.00h-12.00h)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje grada uz pratnju vodiča.  Jaroslavlj je jedan od nekoliko najznačajnijih gradova Rusije. O njegovom značaju unekoliko govori i činjenica da je kraće vreme obavljao i funkciju prestonice. Grad je izuzetno lep sa predivnim građevinama, spomenicima, parkovima i promenadama duž obale i na ušću reke Kotoroslj u Volgu.


Posebno se izdvajaju Spaso-Preobraženski manastir, sa najstarijom crkvom u gradu (crkva Svetog spasitelja) sa čijih bedema se pruža prelep panoramski pogled na grad. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva.


Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.


Šesti dan Gorici – Zelena oaza (10.00h-14.00h)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – još jedno autentično rusko selo iz prirodnih oaza. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka. Muzej ikona.


Kirilo-Beložerski je jedan od najvećih i najznačajnijih manastira Ruske pravoslavne crkve. Ukoliko želite da ovo krstarenje ima i pokloničku dimenziju, ne propustite ovaj izlet.


Sedmi dan Ostrvo Kiži (16.30h-20.00h)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak.

Brod će se usidriti na obali ostrva Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Onješko jezero je drugo po veličini u Evropi. Interesantno je da je, uprkos svojoj veličini, ovo i jedno od jezera sa najbistrijom vodom na svetu. Zašto je to tako, objasniće vam naš vodič u svojoj izuzetno zanimljivoj priči o jezeru i njegovim ostrvima (ima ih oko 1650) od kojih je Kiži definitivno najčuvenije. Naime, Kiži je, takođe, etno-ambijentalna celina i muzej arhitekture na otvorenom.


Originalne očuvane građevine Kižija dočaravaju život tamošnjeg stanovništva. Među njima se, svojom lepotom, naročito izdvajaju dve impozantne drvene crkve: Crkva Preobraženja sa 22 „ruske“ kupole u formi lukovice je pravo remek delo ruske graditeljske baštine. Naročito je zanimljiva činjenica da je za njihovu konstrukciju korišćeno isključivo drvo, bez ijednog metalnog dela, čak ni ekseri, a jedina oruđa neimara-drvodelja bili su sekira i dleto.


Isplovljavanje. Večera. Noćenje.


Osmi dan Verhnije Mandrogi (11.00h-14.30h)

Nakon što preplovimo Onješko jezero uplovljavamo u vode reke Svir na čijim obalama se nalazi etno selo Verhnjije Mandrogi (Gornje Mandroge), u čijem pristaništu će se naš brod zaustaviti. Doručak, a potom slobodno vreme koje ćete provesti u razgledanju ovog slikovitog seoceta čije bajkovite građevine plene pažnju posetilaca. Selo Mandrogi, osim što je zanimljivo po rekonstrukciji graditeljske tradicije drevnih Vepsa (narod koji je živeo na obalama Svira), ima izuzetno lepu prirodu u kojoj ćete uživati do ručka. Za ručak u selu Mandrogi, spremaju nam tamošnji specijalitet Šašlik (roštilj).

Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.


Deveti dan St. Peterburg (uplovljavanje u St. Peterburg oko 09.00h)

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.

Fakultativno: Petergof – dvorac i park sa fontanama.


 Petergof ili Petrov dvorac bio je letnja rezidencija Petra Velikog. U pitanju je raskošna palata sa carskim odajama i još raskošnijim dvorskim vrtovima: gornjim i donjim koji bi, i bez dvorca, bili atrakcija sami za sebe. Međutim, ovu ambijentalnu celinu uzbudljivijom čine čuvene petergofske kaskadne fontane sa pozlaćenim statuama. Nedaleko odavde, na kraju Donjeg parka je obala Baltičkog mora odakle se pruža prelep pogled na St.Peterburg.


Slobodno vreme. Večera. Noćenje.


Deseti dan St. Peterburg

Doručak.


St. Peterburg važi za jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obalama Finskog zaliva i reke Neve koja se baš ovde, u samom gradu, grana u deltu obrazujući 45 ostrva na kojima se razvio prelepi Sankt Peterburg. Zahvaljujući svojim rekama i kanalima (ima ih čak 93) ispresecanih lančanim i pokretnim mostovima umngome podseća na Veneciju ili Amsterdam.

Ovaj veličanstveni grad, ne tako davne 1703. godine, osnovao je ruski car Petar I – Veliki s namerom da ovamo preseli svoj presto. I zaista, periodu od 1712. do 1918. god. St. Peterburg je bio prestonica carske Rusije.


Panoramsko razgledanje grada uključuje vožnju Nevskim prospektom – glavnim gradskim bulevarom kojeg često ubrajaju među najlepše na svetu, crkve Spasa na krvi koja predstavlja arhitektonski „odgovor“ St. Peterburga na rivalski izazov iz Moskve – Hram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu. Sledi Kazanjska Saborna crkva koja je, pak, arhitektonski odgovor bazilici sv. Petra u Vatikanu iz čega se da zaključiti da se ovaj grad, doslovno, u lepoti takmiči sa celim svetom. Na prvoj turi videćemo i palatu Nacionalne biblioteke, čuvenu zgradu Admiraliteta, Isakijevsku crkvu koja je, bez veličanja, još raskošnija i monumentalnija od dve prethodno spomenute, zatim, Dvorski trg i Bronzanog konjanika – simbol grada.

Ova tura uključuje i obilazak kompleksa znamenitog manastira Smoljnij, bedema Petropavlovske tvrđave, te neke od više stotina mostova koji su neizostavni element imidža i identiteta ovog grada.

Osim navedenih, razgledaćemo i mnoge druge spomenike i objekte peterburške građevinske baštine koje potpisuju neka od najpoznatijih imena arhitekata tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi.

Za kraj ove ekskurzije planirana je poseta znamenitoj Crkvi Svetog Nikole (Николо-Богоявленский Морской Собор).

Ručak – lanč paket ili na brodu.


Fakultativno: Obilazak muzeja Ermitaž.


Ermitaž je jedan od nekoliko najpoznatijih muzeja umetnosti na svetu. Po mnogim kriterijumima, kao što je vrednost muzejskog fonda, broj eksponata i sl. važi za najčuveniji na svetu. U njegovim galerijama i dvoranama se nalazi preko 3 miliona umetnina među kojima su i dela čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. 


Slobodno vreme. Večera. Noćenje.


Jedanaesti dan St. Peterburg

Doručak/lanč paket.Transfer na aerodrom. Za termin 19.08-29.08 let za Beograd JU 671 u 11.05h, dolazak u Beograd u 12.55h. 10.07-20.07 i 30.07-09.08 let za Beograd sa presedanjem preko Moskve SU 19 u 15.15h ,dolazak u Beograd u 22.10.Doplata za jednokrevetnu sobu + 80 %


Cene fakultativnih izleta u Eur (za minimum 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta je moguće samo u poslovnici R-Tours Beograd.


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva/St.Peterburg- Moskva-Beograd,
 • Pun pansion na brodu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni),
 • 1 Prtljag – besplatno 23kg jedna torba (višak prtjaga se dodatno naplaćuje),
 • Smeštaj u odgovarajućim kabinama,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Razgledanje grada, usluge vodiča,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije (samo za građane sa PASOŠIMA R. SRBIJE)


DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

 • Welcome coctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca,
 • Gala Kapetanska večera,
 • Za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana,
 • Zabavni program na brodu – igre, filmovi,
 • Živa muzika u baru svako veče,
 • Tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativne programe,
 • Aerodromske takse (cena od 110-157 u zavisnosti od Aviokompanije).Podlozne su promeni
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 eur po osobi.

NAPOMENA 1: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta.

NAPOMENA 2: Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.

NAPOMENA 3: Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

NAPOMENA 4: Koji brod će ploviti, od ponudjena dva, biće izvesno mesec dana pred polazak.

NAPOMENA 5: WI-FI je besplatan na SUN DECK-u (poslednjoj palubi). Postoji mogucnost plaćanja interneta na brodu, 20 eur po aparatu. Napomena: tokom plovidbe je slab signal na brodu.


Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.


Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, koji su sastavni deo ovog programa.


Brod „Rubljov“

Brod je napravljen 1981. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2.

Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.

Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.

Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.


Brod „Vasily Surikov“

Brod je sagrađen u Austriji 1975.godine, i kompletno rekonstruisan 2007. godine. Brod ima četiri palube. Brod raspolaže sa 44 dvokrevetnih soba, 2 jednokrevetne sobe, 32 trokrevetne sobe. Sve kabine su spoljašnje.

Tehničke informacije: dužina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se još nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uređaj, kupatilo, električnu utčnicu (napon u kabini 220V), plakar. Kreveti su za jednu osobu su 185×80 cm. Standard Twin: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2.

 


Prijatan boravak na brodu želi Vam R-TOURS!

 


ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013. ulica Kneginje Zorke 10,

tel/fax + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs | www.rusija.info

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ru | www.rtours.ru

“R-TOURS MONTENEGRO”, Budva, Jadranski put bb,

tel/fax +382 33 451 502, +382 33 402 121, info@rtours.me | www.rtours.me


Prijavite se za program: