bd mov beg

Krstarenje Volgom od Moskve do Sankt Peterburga

 • Beograd, Kneginje Zorke 10
 • 011 344 49 85

Krstarenje Volgom

Doživite jedinstveno putovanje i steknite neobična iskustva.

Doživite mnoge lepote Rusije kao i mnoge znamenite svetinje poput onih na ostrvu Kiži u Onješkom jezeru…

Upoznajte Moskvu i St. Peterburg.

Polasci:  

20.06-30.06.

30.07-09.08.

19.08-29.08.

 

Brod: Rubljov/Surikov

11 dana/10 pansiona


Program putovanja

1. dan Beograd – Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pred let.Let za Moskvu JU 650 u 06.30h (za polaske 20.06-30.06 i 30.07-09.08), odnosno SU 2091 u 13.20 h (za polaske 10.07-20.07 i 19.08-19.08). Transfer na brod. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Moskovski metro istog ili narednog dana, u zavisnosti od dolaska.


2. dan Moskva

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Odlazak na panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte). Grad Moskva je dobio ime po reci Moskvi. Osnovao ga je 1147. god. knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika i zauzima površinu od 1000 km². Smešten je na sedam brežuljaka. Imaćete priliku da vidite Tversku ulicu, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkvu Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. . Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu ispričati zanimljivu priču o Hramu Hrista Spasitelja, a onda ćete moći da udjete u Hram, obiđete ga, upalite sveću, kupite suvenire…

 

Fakultativno: Razgledanje teritorije Kremlja: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva (ulazi se u jednu od crkava), Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14 m, spoljašnji izgled predsedničke palate. Obilazak Oružane palate.

Povratak na brod. Večera. Noćenje.

 


3. dan Moskva – Isplovljavanje u 17.30h

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija.

4. dan Uglič (16.30h-19.30h)

Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti  pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

5. dan Jaroslavlj (08.00h-12.00h)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

6. dan Gorici – Zelena oaza (10.00h-14.00h)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka. Muzej ikona.

7. dan Ostrvo Kiži (16.30h-20.00h)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

8. dan Verhnije Mandrogi (11.00h-14.30h)

Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Svir. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9. dan Sankt Peterburg (uplovljavanje u St. Peterburg u 09.00h)

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.

 

Fakultativno: Petergof – park sa fontanama.

Peterhof ili Petrov dvorac – nastao je početkom  XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama.

 

Slobodno vreme.Večera. Noćenje.

10. dan St. Peterburg

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.

Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte). St. Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Ima 93 kanala i 45 ostrva. Grad je 1703. god. osnovao Petar I. U periodu od 1712. do 1918. god. bio je glavni grad Rusije. Sa 5 miliona stanovnika  St. Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „Severna Venecija“. Panoramsko razgledanje grada uključuje razgledanje Nevskog prospekta, crkve Spasa na krvi, Nacionalne biblioteke, Kazanjske Saborne crkve, zgrade Admiraliteta, Dvorskog trga i Bronzanog konjanika (spomenik Petru I), manastira Smolnij, Isakijevske crkve, Petropavlovske tvrđave, više stotina fascinantnih mostova, kao i drugih spomenika najpoznatijih arhitekti tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi. Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu pomenuti i ispričati sve o Crkvi Svetog Nikole, a onda ćete poći da obiđete crkvu, upalite sveću, kupite suvenire…

 Fakultativno: Odlazak u muzej „Ermitaž“. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Slobodno vreme.

Večera. Noćenje.

11. dan St. Peterburg

Doručak/lanč paket.Transfer na aerodrom. Za termine 20.06-30.06 let za Beograd JU 675 u 21.35h,dolazak u Beograd u 23.20h i 30.07-09.08 let za Beograd JU 671 u 11.05h ,dolazak u Beograd u 12.55. Za termine 10.07-20.07 i 19.08-19.08 let za Beograd SU 047 u 07.10h,(sa presedanjem preko Moskve),dolazak u Beograd u 12.25-let SU 2090


Važne napomene

Doplata za jednokrevetnu sobu + 80 %

Cene fakultativnih izleta u Eur (za minimum 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta je moguće samo u poslovnici R-Tours Beograd.

 


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po prodajnom kursu UniCredit Banke na dan uplate.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva //St.Peterburg- Moskva-Beograd,
 • Pun pansion na brodu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni),
 • 1 Prtljag – besplatno 23kg jedna torba (višak prtjaga se dodatno naplaćuje),
 • Smeštaj u odgovarajućim kabinama,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Razgledanje grada, usluge vodiča,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije.

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

 • Welcome coctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca,
 • Gala Kapetanska večera,
 • Za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana,
 • Zabavni program na brodu – igre, filmovi,
 • Živa muzika u baru svako veče,
 • Tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativne programe,
 • Aerodromske takse (cena od 110-157 u zavisnosti od Aviokompanije).Podlozne su promeni
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 eur po osobi.

NAPOMENA 1: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta.

NAPOMENA 2: Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša.

NAPOMENA 3: Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

NAPOMENA 4: Koji brod će ploviti, od ponudjena dva, biće izvesno mesec dana pred polazak.

NAPOMENA 5: WI-FI je besplata na SUN DECK-u ( poslednjoj palubi). Postoji mogućnost pristupa internetu sve vreme boravka na brodu uz doplatu od 20 eura po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, koji su sastavni deo ovog programa.


Brod „Rubljov“

Brod je napravljen 1981. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom. Sve kabine su spoljašnje.

Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2.

Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.

Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.

Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.


Brod „Vasily Surikov“

Brod je sagrađen u Austriji 1975. godine, i kompletno rekonstruisan 2007. godine.

Brod ima četiri palube.

Brod raspolaže sa 44 dvokrevetne sobe, 2 jednokrevetne sobe, 32 trokrevetne sobe. Sve kabine su spoljašnje.

Tehničke informacije: dužina 110.1 m, širina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se još nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima…

Svaka kabina ima: klima uređaj, kupatilo, električna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.

Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

Standard Twin: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2.


Prijatan boravak na brodu želi Vam R-TOURS!ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013. ulica Kneginje Zorke 10,

tel/fax + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46

office@rtours.rs | www.rtours.rs | www.rusija.info

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ru  |   www.rtours.ru

“R-TOURS” ST.PETERBURG, ul. Zhukovskogo 63, Business Centr Senator, office 225,

tel/fax +7(812) 332-6813, 332-6815, piter@rtours.ru | www.rtours.ru

“R-TOURSMONTENEGRO”, Budva, Jadranski put bb,

tel/fax +382 33 451 502, +382 33 402 121, info@rtours.mewww.rtours.me


Prijavite se za program: