Moskva

Moskva

APRIL/MAJ/SEPTEMBAR/OKTOBAR

Termini:
03.04-07.04.2019. 15.05-19.05.2019.
27.09 – 02.10.2019. 16.10 – 20.10.2019.

5 dana/4 noćenja

NEAKTIVAN (ISTEKAO) ARANŽMAN


Prvi dan –BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za MoskvuWZ538 u 15.00h za polaske 03.04, 15.05 i 16.10; i WZ 538 u 19.00h za polazak 27.09. Sletanje u 18.50h po lokalnom vremenu za polaske 03.04, 15.05 i 16.10, dok je za polazak 27.09 sletanje u 22.50h.

Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.


Drugi dan – MOSKVA (Kremlj i oružana palata, obilazak grada)

Doručak.

Fakultativno:RazgledanjeKremlja u pratnji stručnog vodiča.Razgledanje Uspenske, Arhangelske i Blagoveštenske crkve, atrakcija kao što su Car-top i Car-zvono, predsedničke palate (spoljašnjost). Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu videti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.

U popodnevnim časovima sledi panoramsko razgledanje gradaautobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku.Tokom ekskurzije videćete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu – Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa neverovatno lepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja sveta, uključujući i ambasadu Srbije (i ex Jugoslavije) te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Sledi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada.

Povratak u hotel. Noćenje.


Treći dan – MOSKVA (Sergijev posed i metro tura)

Doručak.

Fakultativno: Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posad je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa – Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.

Povratak u hotel. Noćenje.


Četvrti dan – MOSKVA (Tretjakovska galerija i brod RADISSON)

Doručak.

Fakultativno: poseta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel. Noćenje.

Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na večernju vožnju brodom RADISSON bez večere, po reci Moskvi. Nakon vožnje, povratak u hotel. Noćenje.


Peti dan – MOSKVA – BEOGRAD

Doručak.

Transfer do aerodroma, let za Beograd  u 12.10h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 14.10h po lokalnom vremenu.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe u standardnoj dvokrevetnoj sobiimaju popust 10% od cene aranžmana. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag (do 5 kg), koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Transferi u Moskvi,
 • Smeštaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5* u Moskvi u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve,
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.


U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni izleti,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 92 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine plaćaju deo aerodromskih taksi, deca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 92 EURA,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi oko10 EURA,
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.


NAPOMENA – VAŽNO: Cena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mesec dana pre puta.Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, a nedelju dana do puta – 20%.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

 

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće ISKLJUČIVO u R-TOURS-u, u Beogradu.


Opis hotela „GOLDEN RING“ 5*, Moskva

Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotelse nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

http://www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring/

 

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013. ulica Kneginje Zorke 10,

tel/fax + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs | www.rusija.info

 

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ru |www.rtours.ru