Hotel KASINA ★★★

Hotel Kasina nalazi se u strogom centru Beograda, preko puta čuvene Terazijske česme koja je sagrađena još 1860 za vreme vladavine Miloša Obrenovića. Hotel Kasina je jedan od najstarijih hotela u Beogradu, sagrađen 1856. godine čiji je prvi vlasnik bio Stevan Lukić.
Kasina je nastala tako što je grupa građana podnela zahtev vlastima za osnivanje kluba po ugledu na engleske i dala mu ime koje i danas nosi. Sadašnji hotel „Kasina“ sagrađen je na istom mestu 1922. tada je to bila najviša zgrada na Terazijima.


1918. u hotelu je na kratko vreme zasedala Narodna skupština Srbije, a do 1920. godine, priređivane su predstave Narodnog pozorišta.

Hotel raspolaže smeštajnim kapacitetom od 150 ležajeva raspoređenih u: 80 komfornih soba, 30 soba sa francuskim ležajem, 24 dvokrevetne sobe, 22 jednokrevetne sobe, 4 apartmana.

Sobe pružaju gostu potpunu udobnost.

Opremljenost: restorani (150 mesta), pivnica, poslastičarnica, menjačnica, frizer, kazino, lift, prostor za konferencije (max. 45 mesta), frizer, TV u sobi, klima uređaj i mini bar u skoro svakoj sobi, servis za buđenje, sobna usluga.