MK Mountain Resort

MK Mountain Resort čine Grand Hotel & SPA ****, Family Hotel Angella ****, Apartments Konaci**** deluxe.

Svi objekti su smešteni u središtu turističkog centra i Nacionalng parka Kopaonik, na 1770m nadmorske visine.

MK Mountain Resort je otvoren za svoje goste tokom cele godine, trudeći se da im boravak učini jednako interesantnim, kako u zimskoj tako i u letnjoj sezoni, objedinjujući u ponudi hotelske sadržaje i mogućnosti koje prirodno okruženje nudi za aktivan porodični odmor, Wellness & Spa odmor, za organizaciju raznih manifestacija, teambuilding-a, kongresa i seminara, sportskih priprema, škola u prirodi i školskih ekskurzija.

Cilj kompanije MK Mounatin Resort je podizanje ukupnog nivoa hotelskih i ugostiteljskih usluga kao i približavanje turističke ponude zahtevima i potrebama savremenog gosta.

 Pored vraćanja starog sjaja najvećem hotelskom kompleksu na Kopaoniku, krajnji cilj kompanije je da planina Kopaonik ponovo oživi preko cele godine i dobije zasluženo mesto kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

 

Ski Centar Kopaonik

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa oko 62 km staza za alpsko i nordijsko skijanje kao i snowboard park koji je opremljen po najvišim standardima, sa stazom ukupne dužine 450 m,  pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do profesionalnih skijaša,  snowboarderima, zaljubljenicima u noćno skijanje i skijaško trčanje.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje koji pokriva 97 % kapaciteta ski centra, sezona skijanja traje duže i ne zavisi od vrmenskih uslova.

 

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Porodice sa decom mogu uživati u raznovrsnim sadržajima snowparka uz zimske aktivnosti – sankanje, klizanje. Za najmlađe i početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Kopaonik je poznat po odličnoj aprè-ski zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra. Objekti MK Mountain Resort-a, Grand Hotel & Spa****, Family Hotel Angella **** i Apartments Konaci****, nalaze se u samom turističkom centru (1.770 m.n.v.) i svojim gostima pružaju direktan izlazak na ski staze Karaman Greben i žičaru Pančić- express.
Skijalište Kopaonik n.v.  1.770 – 2.017 m (Pančićev vrh)

  • Ukupna dužina staza za alpsko i nordijsko skijanje 62km;
  • Snowboard park sa stazom ukupne dužine 450m;
  • 21 plava staza,  9 crvenih staza, 6 crnih staza;
  • Broj ski žičara i ski liftova – 24, uključujući dečiji ski vrtić (11 žičara i 13 ski liftova);
  • Ukupan kapacitet žičara – preko  32.000 skijaša/sat, maksimalna visinska razlika -512m;
  • Najduža staza – 3,5km  Bela Reka, dužina osvetljene staze za noćno skijanje Malo jezero – 450m;
  • Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust;
  • Free-ride ski staza: Gobelja