SELTERS BANJA, MLADENOVAC

Selters banja je organizaciona jedinica Instituta za rehabilitaciju Beograd, nalazi se na 45kilometara udaljenosti od Beograda, u podnožju planine Kosmaj.

Selters banja je pretvorena u moderno lečilište sa specijalizovanim stručnim kadrom, savremenim dijagnostičkim kabinetom i opremom. Banja raspolaže kabinetima za elektrodijagnostiku, laboratoriju i rendgen dijagnostiku, osteodenzitometriju i ima visoko specijalizovan kadar za lečenje neuroloških, ortopedsko-traumatoloških i reumatoloških pacijenata, kao i za dečiju rehabilitaciju. Naši gosti i pacijenti mogu koristiti i konsultivne preglede lekara specijalista interniste.

Posebnu odliku Selters banji daje visoko mineralizovana termalna voda, koja spada u grupu homeotermi, temperature do 40 stepeni. Koristi se kao terapijsko sredstvo u svim hidro procedurama, inhalacijama, ali i za piće.

Drugu specifičnost banji daje primena peloidne terapije, prilikom koje se ispoljava toplotno i mehaničko svojstvo na mestu primene, što daje izuzetne rezultate u prevenciji i lečenju mnogih bolesti (zapaljenski i degenerativni reumatizam, posttraumatska stanja, neuralgija, oštećenja perifernih nerava). Peloid pronalazi svoju primenu i u kozmetičke svrhe.

U sklopu našeg Instituta posebno se izdvaja moderno opremljen Wellness Centar namenjen za relaksaciju i opuštanje. Wellness Centar sadži bazen zatvorenog tipa, bazen otvorenog tipa, saunu, slanu sobu, jakuzzi kadu, kade za podvodnu masažu, frizerko-kozmetički salon (pedikir, manikir, masaža stopala i druge usluge). Našim gostima je na raspolaganju korišćenje preko 10 različitih vrsta masaža (relaks, sportsko-terapeutske, anticelulit, ručne limfne drenaže, kraljevske, masaže eteričnim uljima i druge).

Naša ponuda se zasniva na zdravstvenoj usluzi Bolesnički dan – BO dan, koja obuhvata obavezan zdravstveni pregled, četiri osnovne terapije koje lekar određuje na osnovu pregleda i pun pansion (doručak, ručak i večera) na bazi švedskog stola.

 

Smeštaj nudimo u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Svaka soba ima terasu, SAT TV, kupatilo, frižider, sef, wi-fi.

Objekat ima sve neophodne sadržaje za pružanje zdravstveno-turističkih usluga.