Program putovanja, St. Peterburg i Moskva, avgust 2004

Redni broj 81, datum 22.02.2024.

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

Sankt Peterburg i Moskva

22.08 – 30.08.2024.

8 dana / 7 noći

 


Prvi dan – 22.08.    Beograd – Sankt Peterburg, četvrtak

Sastanak grupe dva i po sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Turkish Airlines sa presedanjem za St. Peterburg u 15:50 časova (let TK 1080). Dolazak na aerodrom u St. Peterburg u 00:05 časova po lokalnom vremenu. Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.

 


Drugi dan – 23.08. Sankt Peterburg, petak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik… (bez ulaska u objekte).

Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme.

Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Noćenje.


Treći dan – 24.08. Sankt Peterburg, subota

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.


Četvrti dan – 25.08. Sankt Peterburg – Moskva, nedelja

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi.

Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Moskvu u popodnevnim časovima. Putovanje savremenim brzim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Sledi večernje panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.


Peti dan – 26.08. Moskva, ponedeljak

Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.


Šesti dan – 27.08. Moskva, utorak

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Slobodno vreme. Noćenje.


Sedmi dan – 28.08. 28.08. Moskva, sreda

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Noćenje.


Osmi dan – 29.08. Moskva – Beograd, četvrtak

Doručak. Fakultativni program: poseta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Noćni let avio kompanije Turkish Airlines za Beograd 30.08. u 00:45 časova (let TK 412).

Dolazak u Beograd 30.08. u 08:30 časova po lokalnom vremenu.


CENA ARANŽMANA po osobi: 1338 EUR

Cena za decu 2-12 godina sa jednim odraslim 1278 EUR
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 1218 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu     170 EUR

Minimum za realizaciju aranžmana je 15 putnika.


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines sa presedanjem na relaciji Beograd-Sankt Peterburg/Moskva-Beograd;
 • Troškove avio-taksi;
 • Prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg-Moskva;
 • Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smeštaj u Moskvi u hotelu Alfa 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad;
 • Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
 • Zdravstveno osiguranje;
 • Individualne troškove;

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Postoji mogućnost promene hotela na istoj lokaciji, iste kategorizacije.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene cene aranžmana, usled promene tarifa prevoznika.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta, kao i iznosa aerodromskih taksi.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.


Fakultativni program:

Sankt Peterburg

 • Vožnja kanalima i Nevom                                                                           40 EUR
 • Petropavlovska tvrđava                                                                               40 EUR
 • Ermitaž                                                                                                              50 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama + Puškin (Carsko selo)                   100 EUR *

Moskva

 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)            50 EUR *
 • Tretjakovska galerija                                                                                    40 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                 55 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                                      40 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, prevoz, ulaznice, slušalice.

Za realizaciju izleta potrebno je najmanje 10 prijavljenih.

 

* Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj, i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mesta neće biti moguće

Opisi hotela:

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4*

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.

Doručak – švedski sto.

Moskva, Hotel Alfa 4*

Hotel Alfa se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak – švedski sto.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA: “R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije A, OTP 92/21 od 14.09.2021.

Kneginje Zorke 12, MB: 17078917  tel + 381 11 344-40-45

office@rtours.rs | www.rtours.rs