Carski Peterburg

Redni broj 3, datum 01.02.2022.

 

Polazak:

25.08 – 30.08.2022

  

6 dana/5 noćenja


Prvi dan – BEOGRAD – ST.PETERBURG (Vožnja rekama i kanalima)

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St.Peterburg JU 674 u 17.00h. Sletanje u 20.45h po lokalnom vremenu.

Transfer do hotela i smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Noćna vožnja rekama i kanalima.Prisustvovaćete nezaboravnom podizanju mostova kako bi prošli trgovački brodovi. Ova turistička atrakcija je postala veoma popularna i privlači na hiljade turista svako veče.

Drugi dan – ST.PETERBURG (Panoramsko razgledanje grada, Isakijevska crkva i Petropavlovska tvrđava)

Doručak.

Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku bez ulaska u objekte.

St.Peterburg je jedan od najlepših gradova sveta. Broji oko 5 miliona stanovnika i najseverniji je milionski grad na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva Baltičkog mora, ali i na obalama delte reke Neve koja na području grada obrazuje 45 ostrva na kojima je mnoga dragocena graditeljska zdanja smestio St.Peterburg tj. njegov osnivač car Petar I Veliki, uključujući i carske palate i svoj tron zahvaljujući kojem je poneo titulu prestonice carske Rusije u periodu od 1712-1918. god.

Obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (deo obale reke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentalnim Isakijevskom saborom, Letnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Letnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najlepših bulevara sveta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor. Sledi veličanstvena Crkva Spasa na krvi (sami ćete proceniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuću ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništivu Petropavlovsku tvrđavu i mnoge druge znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće nabrojati.

Fakultativno:Poseta Isakijevskoj crkvi i Petropavlovskoj tvrđavi.Monumentalni Isakijevski hram spada u red najvećih pravoslavnih svetinja sveta. Najveća je i najveličanstvenija crkva u gradu, a za vreme carske Rusije imala je status glavne crkve u carevini. Ovaj podatak govori dovoljno o njenoj vrednosti i lepoti koje ovde nećemo ni spominjati.

Petropavlovska tvrđava se danas, pre svega, koristi kao prostor za izložbe i muzeje, kao park i turistička atrakcija. Ova tvrđava je jedan od simbola grada i pod zaštitom je UNESCO-a.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


Treći dan – ST.PETERBURG (Carsko selo)

Doručak.

Fakultativno: Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu – Ćilibaru.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


Četvrti dan – ST.PETERBURG (Petergof)

Doručak.

Fakultativno:Petergof / Petrov dvorac (udaljen 34km od St.Peterburga). Petergof, osim po kompleksu carskih rezidencija, čuven je i po raskošnim fontanama sa pozlaćenim statuama i očaravajućim parkovima (gornjem i donjem parku). Ova ekskurzija uključuje šetnju parkom do obale Finskog zaliva (Baltičkog mora) odakle se pruža lep pogled na St.Peterburg.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


Peti dan – ST.PETERBURG (Ermitaž)

Doručak.

Fakultativno:Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i artefakta što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plene pažnju posetilaca.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


Šesti dan – ST.PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Transfer na let JU 671 sa aerodroma Pulkovo za Beograd u 10.45h. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 12.35h.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.

POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina imaju popust 10% od cene aranžmana.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljagdo 8 kg, koji se unosi u avion. (Svaki kilogram preko dozvoljenog se naplaćuje),
 • Aerodromske takse
 • Transferi u St.Peterburgu
 • Smeštaj u St.Peterburgu u hotelu “MOSKVA 4*“/„OKTYABRSKAYA 4*“ u dvokrevetnim ili jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga,
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni izleti,
 • Zdravstveno osiguranje,
 • Osiguranje od otkaza putovanja i/ili Covid-19 osiguranje,
 • PCR test, kao i obavezno testiranje koje će se obavljati u hotelu na destinaciji radi ulaska u muzeje,
 • Individualni troškovi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.


Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće ISKLJUČIVO u R-TOURS-u, u Beogradu.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Postoji mogućnost promene hotela na istoj lokaciji, iste kategorizacije.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene cene aranžmana, usled promene tarifa prevoznika.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta, kao i iznosa aerodromskih taksi.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.


NAPOMENE U VEZI SA COVID-19:

 • Trenutno je ulazak u Rusiju moguć za državljane Republike Srbije i Severne Makedonije. Putnici koji poseduju pasoše drugih država neophodno je da se informišu o uslovima putovanja na https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
 • Za ulazak u Rusiju neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati od trenutka uzorkovanja. Trenutno ulazak u Rusiju nije moguć sa potvrdom o vakcinaciji, ili potvrdom o preležanoj bolesti.
 • U slučaju pozitivnog rezultata PCR testa, povraćaj kompletnog uplaćenog iznosa je moguć ukoliko se dostavi 24h pre polaska.
 • U svim muzejima i zatvorenim prostorima obavezno je nosenje zaštitnih maski, kao i držanje propisane distance.

Opis hotela “Moskva“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St.Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici

https://www.rtours.rs/sr/hotel-moskva-sankt-peterburg/


Opis hotela „OKTIABRSKAYA“ 4*, St.Peterburg

Adresa: Ligovskii  prospekt 10 / 118, St. Peterburg. Nalazi se u srcu nevskog prospekta. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

https://oktober-hotel.spb.ru


ORGANIZATOR PUTOVANJA:

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:“R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije A, OTP 92/21 od 14.09.2021. ulica Kneginje Zorke 10,

MB: 17078917, tel + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs