Krstarenje Rajnom

 • 06:00

 Holandija Nemačka Francuska Švajcarska  

SEPTEMBAR

Termin:

22.09 – 29.09.2019.

 

8 dana/7 noćenja

 

PROGRAM PUTOVANJA

 Prvi dan – BEOGRAD – BAZEL (obilazak grada)

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za Bazel u 08:25h. Sletanje u 10:35h po lokalnom vremenu.

Ukrcavanje na brod od 15h. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča.  Bazel je grad jedinstven i čuven po svojoj poziciji, na obalama Rajne i istovremeno na tromeđi Švajcarske sa Nemačkom i Francuskom. Oduševiće Vas staro gradsko jezgro koje je sušti kontrast savremenoj arhitekturi grada. Obale Rajne su, kažu, najlepše ovde, u Bazelu te je stoga, simbol grada upravo ova reka. Da li je zaista tako, imaćete priliku da o tome svedočite i sudite. Osim po obalama Rajne, Bazel je znan i kao najstariji i najčuveniji  univerzitetski i kulturni centar Švajcarske.


Drugi dan – BAZEL

Slobodno vreme za razgledanje gradskih znamenitosti.

Isplovljavanje u 15:00h.


Treći dan – STRAZBUR

Nakon preko 100 km duge noćne plovidbe stižemo u Strazbur, grad koji je kod nas najčuveniji kao dom važnih institucija Evropske Unije i njena druga zvanična prestonica, nakon Brisela. Međutim, nakon doručka na brodu, imaćete priliku da se upoznate sa njegovim znamenitostima po kojima je čuven u svetu više nego kod nas, a među kojima se izdvajaju gradska katedrala u gotičkom stilu, zdanje univerziteta, konzervatorijuma i akademije, opera, nacionalna i univerzitetska bilblioteka, kuća Kamerzel. Istorijsko središte grada zauzima svečano prvo mesto na UNESCO-voj listi svetske baštine kao prvi istorijski centar grada koji je bio inspiracija mnogim drugim gradovima da se kandiduju za istu.

Zbog svoje dvonacionalne i dvojezične kulture, Strazbur je postao jedan od glavnih gradova ujedinjene Evrope. U njemu se nalazi Savet Evrope, sedište Evropskog parlamenta i Evropski sud za ljudska prava.


Četvrti dan – MAJNC – RUDESHAJM

Sledi Majnc, nemački grad koji svoj identitet duguje reci Majni koja se upravo ovde uliva u Rajnu.

Nakon doručka na brodu krećemo u razgledanje ovog prelepog grada koji se nalazi u neposrednoj blizini saobraćajno-finansijske metropole Starog kontinenta – Frankfurta čiji dah i duh se ovde uveliko osećaju. Ipak, Majnc nikako ne bismo smeli nazvati Frankfurtskim satelitom obzirom da je on glavni i najveći grad  savezne nemačke pokrajine Rajna-Palatinat.

Za ljubitelje vina korisna je informacija da Majnc slovi za vinsku prestonicu Nemačke u kojoj se nalazi sedište znamenite vinske institucije –  Nemačkog instituta za vino, a kad smo već kod institucija, ne smemo, a da Vam ne skrenemo pažnju i na čuveni Gutenbergov muzej.

Sledi  Rudeshajm, prelepi simpatični gradić u neposrednoj blizini Majnca koji je zbog specifičnosti svoje gradnje stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Mnogima će upravo Rudeshajm biti otkrovenje ili kruna putovanja kojoj su se najmanje nadali.


Peti dan – RUDESHAJM – KOBLENC

Od Rudeshajma do Koblenca, koji je naše naredno odredište, u razmaku od 65 km, videćemo čak 24 zamka po kojima je Rajna toliko čuvena.

Sledi obilazak gradskih znamenitosti među kojima se ističu: Crkva Svetog Kastora sa četiri tornja, kuća Meterniha (u kojoj je 1773. God. rođen knez Meternih, poznati austrijski državnik), palata Residenzschloss, te kolosalna konjanička statua cara Vilhelma I Nemačkog iz 1897.


Šesti dan – KELN

Grad koji je sinonim za  pojam radost života zbog brojnih kulturnih znamenitosti. Gradski muzeji, a pre svih veličanstveni Ludvigov muzej sa delima Pikasa, Vorhola i Lihtenštajna smatraju se kulturnim blagom ovog grada. Takodje, tu su i Rimsko-germanski muzej sa eksponatima 2000 godina duge istorije, Muzej Valraf – Riharc sa umetnošću od srednjeg do 19. veka i Muzej čokolade.

U gradu se nalazi jedan od najlepših parkova, Rajnski park, sa desne strane reke. Do njega se može doći žičarom preko reke.


Sedmi dan – AMSTERDAM

Venecija severa ili grad na drvenim nogama su drugi nazivi za ovu vanvremensku prestonicu Starog kontinenta.  Amsterdam je i jedan od najposećenijih turističkih centara planete zbog svog nesputanog duha. Nastao je u 12. veku kao ribarsko mestašce na obalama Amstela – reke kojoj grad dugije svoj identitet. Naime, Amsterdam doslovno znači „brana na Amstelu“. Amsterdam proseca preko 150 kanala, povezanih uz pomoć 130 mostova zbog čega je poneo svoje alter ime pozajmljeno od Venecije.

Trg Dam predstavlja „nultu tačku Holandije“, a poznat je i po tome što je grad upravo tu predat velikom Napoleonu. Okružen je Kraljevskom palatom, Novom crkvom i zgradom čuvenog muzeja Madam Tiso.

Epicentar amsterdamskog noćnog provoda predstavlja Trg Leidsplein sa brojnim uličnim zabavljačima i izvođačima performanasa svake vrste.  Nekadašnji radnički kvart – Jordan privlači dugim, simpatičnim zgradama, prepoznatljivim kanalima i mostovima. Popularan po lepim umetničkim galerijama i radnjama unikatnih predmeta.

Amsterdam se smatra gradom muzeja, a broji ih preko pedeset. Među njima najznačajniji su Rajks, Stedelijk, Van Gogov i kuća Ane Frank.


Osmi dan – AMSTERDAM – BEOGRAD

Iskrcavanje sa broda do 10:00h. Transfer do aerodroma, let za Beograd u 11.45h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 14.05h po lokalnom vremenu.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Bazel/Amsterdam-Beograd,

 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Aerodromske takse,
 • Transferi autobusom u Bazelu i Amsterdamu (aerodrom-brod/brod-aerodrom),
 • Smeštaj na brodu „SWITZERLAND II“ 4* u dvokrevetnim standardnim kabinama, prema uplaćenom aranžmanu,
  na bazi punog pansiona,
 • Koktel i večera dobrodošlice,
 • Čajanka (kafa i kolači) – svako posle podne oko 16h,
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Bazela, Strazbura, Majnca, Rudeshajma i Kelna, vožnja kanalima u Amsterdamu.
 • Usluge lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE:

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.


Opis broda „SWITZERLAND“ 4*

Brod SWITZERLAND II – Kategorije -4* je elegantan  rečni brod sa dve palube sa kabinama sa velikim panoramskim prozorima, kao i sunčanom polu-pokrivenom palubom. Uređen u retro stilu, odiše prijatnom atmosferom i toplinom. Svaki kutak na brodu nudi mogućnost za mirno ćaskanje i prijatno druženje. U kombinaciji sa vrhunskom uslugom, koju pruža ljubazno osoblje, boravak na brodu ostaće vam u trajnom sećanju.

Kabine tipa Standard nalaze se na obe palube i veličine su 12,5 m. Sve kabine imaju istu opremu: dva kreveta, sef, telefon, fen za kosu,  kupatilo, samostalnu kontrola grejanja i hlađenja i TV.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:

Quality Tours Aps

Vester Voldgade 96, 1552 København

Danska