Krstarenje Volgom- “Južna tura”

 • 20:45

Redni broj 4. od 18.10.2019.


PRVI DAN 22.08. – BEOGRAD – PERM

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta, 21.08 u 22:45h. Let za Moskvu SU 2093 22.08 u 00:45h. Dolazak u Perm u 11:25h. Nakon dolaska sledi panoramsko razgledanje grada.

Perm je jedan od deset najvećih i najznačajnijih gradova Ruske federacije, smešten tačno na granici Evrope i Azije, na obroncima Urala i na obalama reke Kame. Pozicija ovog grada je i više nego interesantna. Upravo je ovde najistočnija tačka Starog kontinenta zahvaljujući ćemu će Vam domaćini reći „Evropa počinje od nas”. Perm je i jedan od privilegovanih gradova kroz koje prolazi trasa čuvene Transsibirske železnice – svojevrsnog ruskog „Orient Express-a“.

Možda niste znali, ali baš ovde, u Permu je sedište Lukoil-a, a kada je privreda u pitanju, zanimljiva je i činjenica da se u Permu kuju i štampaju ruske Rublje.

Grad je veoma lep, sa prostranim trgovima i parkovima ukrašenim mnogobrojnim monumentalnim skulpturama koje simbolizuju, naravno – pobedu, rad i kulturni napredak najveće zemlje univerzuma.

Dolazak na brod. Isplovljavanje u 19:00h.


DRUGI DAN 23.08. – ČAJKOVSKI od 09.30 do 11.30

Čajkovski je grad u Permskom kraju. Nalazi se 325 km jugozapadno od Perma. Sa svojih 84.000 stanovnika, predstavlja relativno mali, ali i mlad grad. Nastao je 1955. god. kada je nedaleko od sela Sajgatka izgrađena hidrocentrala Votkinskaja na reci Kami. Grad je dobio ovaj naziv po poznatom ruskom kompozitoru P. I. Čajkovskom, čija je domovina bila Votkinsk, 40km od Čajkovskog. Grad ima nekoliko muzeja galerija, kao i skijalište.

Ekskurzija u etno kompleks Sajgatka autobusom, u trajanju od 4 sata. Tokom ekskurzije posetićete muzej Imanje starog seljaka-vernika s kraja XVIII i početka XIX veka. Za ovaj etno kompleks kažu da se nešto autentičnije retko može naći u ovim krajevima i da ga vredi obići.


TREĆI DAN 24.08 – KAZANJ od 16.00 do 21.00

Kazanj je glavni grad savezne republike Tatarstan i centar ruskog islama. Veliko je industrijsko, trgovinsko i kulturno središte. Grad leži na ušću reke Kazanke u Volgu.

Obilazak grada autobusom sa posetom čuvenom Kazanskom Kremlju. U srcu grada, u samom Kremlju, se takođe nalaze crkva Preobraženja i u njenoj neposrednoj blizini džamija Kul Šarif.

Videćete i Kazanski univerzitet – jedan od najstarijih ruskih univerziteta. Ekskurziju završavamo šetnjom pešačkom ulicom Bauman, glavnom promenadom grada koja spaja Kazanski Kremlj sa glavnim gradskim trgom Tokaj.

 


ČETVRTI DAN 25.08 – TOLJATI od 13.30 do 16.30

Ovaj grad se nalazi u Samarskoj oblasti. Osnovan je 1737. god. Pod imenom Stavropolj na Volgi. Stari grad je potopljen, a novi je izgrađen na drugom mestu 1964. god. Današnje ime grad nosi po znamenitom italijanskom komunisti Palmiru Toljatiju. Grad je poznat po automobilskoj industriji Avtovaz, čiji je najpoznatiji brend čuvena ruska Lada.
Obilazak grada autobusom sa posetom muzeju tehnike Saharov. Ovaj muzej zauzima površinu od neverovatnih 38 hektara, i broji preko 460 krupnih i oko 3.000 sitnih eksponata. Izloženi su pravi uzorci oružja iz prvog i drugog svetskog rata, kamioni i automobili domaće i uvozne proizvodnje, podmornica B-307 koja je u celini isporučena iz svoje službene stanice, kao i mnogi drugi eksponati od kojih su neki unikatni primerci.


PETI DAN 26.08 – USOVKA od 14.30 do 17.30

Usovka – „zeleni parking“ za rečne brodove koji krstare Volgom. Usovka je selo u saratovskoj oblasti, koje se prostire na obali reke Volge i desnoj obali reke Tereška, na mestu gde se ona uliva u Volgu. Ovde ćete uživati u pikniku i divnom druženju na obali reke.

 


ŠESTI DAN 27.08 – VOLGOGRAD od 15.00 do 20.00

Jedan od najvećih i najznamenitijih gradova Rusije. Grad se proteže duž 60 km toka reke po kojoj nosi svoje današnje ime (nekada se zvao Staljingrad).

Ovaj grad je nosilac počasne titule „grad heroj”, u spomen na veliku, strašnu i odlučujuću Staljingradsku bitku koja se desila baš ovde. Grad se od osnivanja 1589. god. pa sve do 1925. god. zvao Caricin, a od 1925. god. do 1961. god. Staljingrad. Nakon toga, u sklopu demontaže Staljinovog kulta ličnosti, sva mesta koja su dobila ime po njemu menjaju naziv, pa se grad danas zove Volgograd.

Veći deo grada se nalazi na desnoj obali reke te na nekoliko ostrva.
Obilazak grada sa posetom spomenika Heroji Staljingradske bitke, šetnja kroz pešačku ulicu Aleja heroja i dolazak do muzeja-panorame Staljingradska bitka. Unutar muzeja, na najvećem platnu u Rusiji doživećete delo Poraz nacističkih trupa blizu Staljingrada, a videćete i jedinstvene zbirke hladnog i vatrenog oružja, vojne opreme, dokumenata, fotografija, ordenja…


SEDMI DAN 28.08 – SARATOV od 15.30 do 19.30

Saratov je važna luka na Volgi. Ime ovog divnog grada potiče od turskih reči “Saryk Atov”, što u prevodu znači “Sokolovo ostrvo”. Na mestu današnjeg Saratova u XIII veku se nalazio glavni grad “Zlatne horde”, mongolske države u Istočnoj Evropi i Zapadnom Sibiru. U vreme Sovjetskog Saveza, sve do 1991. godine, grad je bio zatvoren i stranci mu nisu imali pristup što ga, pak, danas čini izuzetno tajanstvenim i egzotičnim. Pored Rusa, ovde žive i mnogi Tatari, Ukrajinci, Jevreji i Nemci.

Obilazak grada autobusom gde ćete imati priliku da vidite Ulicu kosmonauta, Muzejski trg, park Lipki, Trojicku crkvu i mnoge druge gradske znamenitosti. Nakon obilaska grada sledi poseta muzeju Samovara, gde ćete saznati više o Samovarima i čajnicima, kao i čuti priču o ruskoj tradiciji ispijanja čaja.


OSMI DAN 29.08 – SAMARA od 15.30 do 19.30

Grad Samara nastanjen je sa više od milion stanovnika što ga čini šestim najvećim gradom Rusije. Važi i za grad sa najdužim rečnim tokom. Ovaj, uistinu velelepni grad se nalazi na ušću istoimene reke u Volgu, karakterišu ga divni pejzaži, laganiji tempo života, tradicionalno rusko gostoprimstvo, očuvane stare trgovačke kuće i vile od kamena. U samom centru Samare se nalazi muzej posvećen kosmosu Samokosmička, ispred koga je prava, fascinantna raketa Sojuz, visine 151 m i težine 100 tona. Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga.

Ekskurzija Pivo u Samari podrazumeva panoramsko razgledanje grada autobusom, upoznavanje sa zanimljivom istorijom, gradskim znamenitostima te lepotom stare i savremene Samare… Obilazak se završava degustacijom piva u restoranu „Maksimilijans“.


DEVETI DAN 30.08 – BOLGAR od 13.30 do 16.30

Bolgar se nalazi na levoj obali Volge, 140 km od Kazanja. Ima 8.000 stanovnika.

U X veku, ovaj mali gradić doživljava veliki procvat. Bio je najveće tržište na Volgi, a trgovao je i sa istokom i sa zapadom. U drugoj polovini XIII veka bio je jedan je od najvažnijih gradova Zlatne horde. Iz tog vremena sačuvani su ostaci arhitektonskih spomenika: džamija, mauzoleji, vodovod, mostovi…

U blizini savremenog grada nalazi se Državni istorijski i arheološki park Bolgar, koji je uključen u spisak svetske kultutne baštine UNESCO-a.


DESETI DAN 31.08 – ELABUGA od 14.30 do 18.30

Grad u republici Tatarstan, koji se nalazi na ušću reke Tojme u Kamu. Osnovan je u drugoj polovini XVI veka kao pogranično utvrđenje Povolške Bugarske. Ruševine tog utvrđenja su sačuvane do danas. Od znamenitosti koje nikako ne treba zaobići, ovde su muzej Ivana Šiškina, muzej Seoski posed Nadežde Durove i muzej Marine Cvetajeve.

Obilazak grada autobusom sa posetom Elabuškog naselja na čijem trgu se nalazi spomenik arhitekture i arheologije – Čjortovo gorodišče (u prevodu Đavolja građevina). Sledi poseta dva muzeja – muzej Medicine, koji se nalazi u zgradi nekadašnje bolnice i muzej Imanja N. A. Durove koja je bila heroj Otadžbinskog rata.


JEDANAESTI DAN 01.09 – SARAPUL od 07.00 do 12.00

Grad u pokrajini Udmutriji. Veliko je pristanište na reci Kami, 66 km jugoistočno od Iževska.

Sarapul je drugi po veličini grad u Udmurdskoj republici, prostire se na desnoj obali reke Kame. Pešačko razgledanje grada u kome je rođena Nadežda Durova, prva žena oficir Ruske armije, ađutant feldmaršala Kutuzova. Grad obiluje prelepim crkvama, a od 1657. u znak sećanja na čudesno spasenje grada od kuge, svake godine se održavala litija sa čudotvornom ikonom Sv. Nikole, sve do 1918. godine, što je najstarija pravoslavna litija u Rusiji. Krajem XIX veka u gradu je bila dobro razvijena kožarska i obućarska industrija, pa je Sarapul prozvan domovinom čuvenih čizama koje škripe.


DVANAESTI DAN 02.09 PERM – BEOGRAD

Doručak/lanč paket. Transfer do aerodroma, let za Beograd sa presedanjem SU 1201 u 12:20h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 19:25h po lokalnom vremenu.


*Jednokrevetne kabine na upit


NAČIN PLAĆANJA

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Perm-Beograd,
 • Aerodromske takse,
 • Pun pansion na brodu,
 • 1 kofer do 23kg težine (višak prtljaga se dodatno naplaćuje),
  ručni prtljag do 10kg
 • Smeštaj u odgovarajuće kabine,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Sve ekskurzije navedene u programu,
 • Usluge vodiča,
 • Zabavni program na brodu,
 • Kapetanska večera.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Bakšiš za posadu broda.

NAPOMENE

 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, koji su sastavni deo ovog programa.

 


BROD „VLADIMIR MAJAKOVSKI“

Brod je sagrađen u Istočnoj Nemačkoj. Kapacitet broda: 319 ljudi, a broj paluba 4. Dužina broda: 125m, širina: 16,7m i visina brod

a: 15,6m.

Brod ima: restoran, 2 bara, koncertnu salu, salu za odmor, sobu za peglanje, medicinski blok, suvenirnicu, sunčanu palubu.

Sve dvokrevetne kabine su tipa Alfa, veličine oko 10m². Imaju dva ležaja, ormar, klimu, frižider, radio, kupatilo (tuš kabina).

 

 Prijatan boravak želi Vam R-TOURS!


Preuzmite ovaj program u PDF formatu


ORGANIZATOR PUTOVANJA

R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013. ulica Kneginje Zorke 10,

tel + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs | www.rusija.info