Krstarenje Volgom: Moskva-St.Peterburg,  Jun

Redni broj 7, datum 21.02.2022.

 

Krstarenje Volgom

Moskva-St.Peterburg  Jun

 12.06 – 23.06.2022

 Hotel „Izmailovo Delta“ 4* u Moskvi

Brod: Rossia 5*

Hotel „Moskva“ 4* u St. Peterburgu

12 dana/11 noći

  

Program putovanja


Prvi dan Beograd – Moskva (Obilazak grada, metro)

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let za Moskvu JU 650 u 06.05h. sletanje u Moskvu u 10.00h po lokalnom vremenu. Nakon sletanja sledi Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte).

Prilikom ovog panoramskog razgledanja proći ćemo čuvenom Tverskom ulicom (ukoliko neka multimilionska metropola uopšte može da ima glavnu ulicu, onda je to „Tverskaja“ u Moskvi), Prošetaćemo se Crvenim trgom na kome ćemo videti crkvu Vasilija Blaženog (vizuelni simbol Moskve i cele Rusije), Lenjinov mauzolej, robnu kuću GUM… Videćemo i zdanja Istorijskog muzeja, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir Univerzitet Lomonosov i nestvaran prizor – panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Za kraj ove ekskurzije, planirana je poseta Hramu Hrista Spasitelja sa pauzom za paljenje sveća i kupovinu suvenira. Vodič će još u autobusu ispričati zanimljivu priču o ovoj znamenitoj svetinji čija sudbina oslikava noviju rusku istoriju.

Slobodno vreme.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.

Povratak u hotel. Noćenje.


Drugi dan Moskva (Obilazak teritorije Kremlja, Panorama Borodinske bitke)

Doručak.

Fakultativno: Obilazak teritorije Kremlja.

U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje Kremlja kojim dominiraju crkve: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska. Spolja ćemo razgledati predsedničku palatu, a videćemo i znameniti Car-top i Car-zvono – te ćete od vodiča saznati zbog čega su ova dva eksponata vizuelni simboli Kremlja. Ukoliko budemo imali prilike, gledaćemo ritual smene carske straže.

Fakultativno: Panorama Borodinske bitke. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812.god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu videti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, retkih knjiga itd…Muzej je 2019.god. rekonstruisan.

Povratak u hotel. Noćenje.


Treći dan Moskva (Sergijev posad)

Doručak.

Fakultativno: Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posad je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa – Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha.

Povratak u hotel. Noćenje.


Četvrti dan Moskva (Isplovljavanje u 10.00h)

Doručak (lanč-paket). Transfer na brod i smeštaj u odgovarajuće kabine. Isplovljavanje u 10.00h.


Peti dan Miškin (10.30h-14.00h)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak.

Miškin je neobičan gradić u kome živi 6 hiljada ljudi, privlači znatan broj turista koji obično dolaze na krstarenje rečnim brodovima. Zadržao je arhitektonske osobine svojstvene Rusiji iz 19. veka, a ime je dobio po mišu koji je u ovom gradiću sveta životinja koja ima i svoj muzej. Tokom šetnje ćemo obići ovaj muzej, koji je jedini na svetu. Takođe obilazimo i muzej Valenki – ruskih čizama koje se prave duže od jednog veka, kao i kuću zanatlije i Uspensku katedralu.

Večera. Noćenje.


Šesti dan Gorici (08.30h-11.30h)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – još jedno autentično rusko selo iz prirodnih oaza, gde ćete imati mogućnost da se upoznate sa istorijom i lepotama ovog malog grada. Pešačka ekskurzija po gradu sa posetom Manastiru vaskresenja Gorici, kao i planini Maura na kojoj se nalazi neobičan kamen sa otiskom stopala. Prema legendi, to je otisak Sv. Kirila, osnivača manastira Kirilo-Belozerski. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.


Sedmi dan Mandrogi (17.00h-19.30h)

Doručak. Uživanje u slobodnom vremenu na brodu. Ručak. Nakon što preplovimo Onješko jezero uplovljavamo u vode reke Svir na čijim obalama se nalazi etno selo Mandrogi, u čijem pristaništu će se naš brod zaustaviti. Sledi slobodno vreme koje ćete provesti u razgledanju ovog slikovitog seoceta čije bajkovite građevine plene pažnju posetilaca. Selo Mandrogi, osim što je zanimljivo po rekonstrukciji graditeljske tradicije drevnih Vepsa (narod koji je živeo na obalama Svira), ima izuzetno lepu prirodu u kojoj ćete uživati.

Večera. Noćenje.


Osmi dan u plovidbi, Sortavala (14.00h-20.00h)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. U toku plovidbe prema gradu Sortavala, imaćete mogućnost da uživate u prelepim mestima kao što su ostrva Rantasari i Mjakisalo, Pelotsari, kao i ostrvo Kelo…Nastavak plovidbe. Ručak.

Uplovljavanje u luku Sortavala u 14:00h. Sortavala se nalazi u Republici Kareliji, poznat je po kamenolomima granita i mermera koji su korišćeni za izgradnju građevina u St. Peterburgu. U centru grada u skromnoj dvospratnoj zgradi finske arhitekture posećuje se izložbena sala radova narodnog umetnika Rusije Kronida Gogoljeva, poznatog drvorezbara i majstora reljefnog duboreza. Još jedan muzej koji ćemo posetiti je Istorijski muzej severne Ladoge. Mali muzej, ali veoma interesantan. Tu se mogu videti kolekcije kamena, kao i razni eksponati: novac iz različitih istorijskih perioda i elementi vojne istorije.

Povratak na brod. Večera. Noćenje.


Deveti dan Valaam (08.00h-14.00h), Konevec (19.30h-23.00h)

Doručak. Polazak na obilazak Valaamskog arhipelaga brodom. Valaamski arhipelag se sastoji od preko 50 manjih ostrva, od kojih je najvece Valaam. Arhipelag je poznat po Valaamskom manastiru, kao i po svojim prirodnim lepotama. Valaamski manastir je manastir Ruske Pravoslavne crkve, koji se nalazi na ostrvu usred jezera Ladoga. Manastir koji nazivaju severnom „Svetom gorom“, danas je poznat po odličnom ruskom horu.

Imaćete priliku da prošetate i uživate u prirodnim lepotama Valaamskog arhipelaga. Posebno mesto u ovoj pešačkoj ekskurziji zauzima unikatan arhipelag sa predivnom florom i faunom.

Isplovljavanje ka ostrvu Konevec. Konevec je malo ostrvo uz zapadnu obalu jezera Ladoga koje je nastalo gomilanjem velikih količina peska. Širom ostrva razbacane su brojne granitne stene značajnih dimenzija. Najupečatljivija takva kamena gromada je Konjski kamen težine oko 750 tona. Nakon uplovljavanja sledi pešačka ekskurzija po ostrvu uz posetu pravoslavnom ruskom manastiru – Konevski. Nakon što su Šveđani osvojili ova područja, manastir je rušen dva puta 1577 i 1610. god. Tokom velikog severnog rata ostrvo prelazi u posed „Ruske imperije“ u čijim granicama se nalazi i danas. Povratak i ručak na brodu.

Večera. Noćenje.


Deseti dan St. Peterburg (Uplovljavanje oko 09.00h, Obilazak grada)

Doručak.

St. Peterburg važi za jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obalama Finskog zaliva i reke Neve koja se baš ovde, u samom gradu, grana u deltu obrazujući 45 ostrva na kojima se razvio prelepi Sankt Peterburg. Zahvaljujući svojim rekama i kanalima (ima ih čak 93) ispresecanih lančanim i pokretnim mostovima umngome podseća na Veneciju ili Amsterdam.

Ovaj veličanstveni grad, ne tako davne 1703. godine, osnovao je ruski car Petar I – Veliki s namerom da ovamo preseli svoj presto. I zaista, periodu od 1712. do 1918. god. St. Peterburg je bio prestonica carske Rusije.

 Panoramsko razgledanje grada uključuje vožnju Nevskim prospektom – glavnim gradskim bulevarom kojeg često ubrajaju među najlepše na svetu, crkve Spasa na krvi koja predstavlja arhitektonski „odgovor“ St. Peterburga na rivalski izazov iz Moskve – Hram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu. Sledi Kazanjska Saborna crkva koja je, pak, arhitektonski odgovor bazilici sv. Petra u Vatikanu iz čega se da zaključiti da se ovaj grad, doslovno, u lepoti takmiči sa celim svetom. Na prvoj turi videćemo i palatu Nacionalne biblioteke, čuvenu zgradu Admiraliteta, Isakijevsku crkvu koja je, bez veličanja, još raskošnija i monumentalnija od dve prethodno spomenute, zatim, Dvorski trg i Bronzanog konjanika – simbol grada.

Ova tura uključuje i obilazak kompleksa znamenitog manastira Smoljnij, bedema Petropavlovske tvrđave, te neke od više stotina mostova koji su neizostavni element imidža i identiteta ovog grada.

Osim navedenih, razgledaćemo i mnoge druge spomenike i objekte peterburške građevinske baštine koje potpisuju neka od najpoznatijih imena arhitekata tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi.

Za kraj ove ekskurzije planirana je poseta znamenitoj Crkvi Svetog Nikole (Николо-Богоявленский Морской Собор).

Transfer i smeštaj u hotel u centru grada.

Slobodno vreme. Noćenje.


Jedanaesti dan St. Peterburg (Petergof, Carsko selo)

Doručak.

Fakultativno: Petergof – park sa fontanama.

Petergof ili Petrov dvorac bio je letnja rezidencija Petra Velikog. U pitanju je raskošna palata sa carskim odajama i još raskošnijim dvorskim vrtovima: gornjim i donjim koji bi, i bez dvorca, bili atrakcija sami za sebe. Međutim, ovu ambijentalnu celinu uzbudljivijom čine čuvene petergofske kaskadne fontane sa pozlaćenim statuama.

Nedaleko odavde, na kraju Donjeg parka je obala Baltičkog mora odakle se pruža prelep pogled na St.Peterburg.

Fakultativno: Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu – Ćilibaru.

Slobodno vreme. Noćenje.


Dvanaesti dan St. Peterburg – Beograd (Ermitaž)

Doručak.

Fakultativno: Obilazak muzeja Ermitaž.

Ermitaž je jedan od nekoliko najpoznatijih muzeja umetnosti na svetu, a po mnogim kriterijumima, kao što je vrednost muzejskog fonda, broj eksponata i sl. Važi za najčuveniji na svetu. U njegovim galerijama i dvoranama se nalazi preko 3 miliona umetnina među kojima su i dela čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr.

Slobodno vreme.

Transfer na aerodrom na let za Beograd JU 675 u 21.35h, dolazak u Beograd u 23.25h po lokalnom vremenu.


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

 Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.


Prijavljivanje i plaćanje nekih fakultativnih izleta je moguće samo u poslovnici R-Tours Beograd.


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva-St.Peterburg-Beograd,
 • Aerodromske takse,
 • 1 kofer do 23kg težine (višak prtljaga se dodatno naplaćuje), ručni prtljag do 10kg
 • Smeštaj u hotelu „Izmailovo Delta“ 4* u Moskvi/”Moskva” 4* u St. Peterburgu, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto)
 • Smeštaj u odgovarajuće comfort kabine na MAIN DECK-u,
 • Pun pansion na brodu,
 • Svi transferi navedeni u programu,
 • Sve ekskurzije navedene u programu, osim onih koje su označene kao Fakultativne,
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Zabavni program na brodu,
 • Kapetanska večera,
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Zdravstveno osiguranje,
 • Osiguranje od otkaza putovanja i/ili Covid-19 osiguranje,
 • PCR test,
 • Bakšiš za posadu broda,
 • Fakultativne ekskurzije,
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE U VEZI SA COVID-19:

 • Trenutno je ulazak u Rusiju moguć za državljane Republike Srbije i Severne Makedonije. Putnici koji poseduju pasoše drugih država neophodno je da se informišu o uslovima putovanja na https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
 • Za ulazak u Rusiju neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati od trenutka uzorkovanja. Trenutno ulazak u Rusiju nije moguć sa potvrdom o vakcinaciji, ili potvrdom o preležanoj bolesti.
 • U slučaju pozitivnog rezultata PCR testa, povraćaj kompletnog uplaćenog iznosa je moguć ukoliko se dostavi 24h pre polaska.
 • U svim muzejima i zatvorenim prostorima obavezno je nosenje zaštitnih maski, kao i držanje propisane distance.


NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Postoji mogućnost promene hotela na istoj lokaciji, iste kategorizacije.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta, kao i iznosa aerodromskih taksi.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene cene aranžmana, usled promene tarifa prevoznika.
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.
 • Na brodu ima Wi-Fi internet.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja, koji su sastavni deo ovog programa.


Hotel „IZMAILOVO DELTA“ 4*, Moskva

Adresa: Izmailovskoe shose 71, Moskva. Metro stanica: Partizanskaya. Nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa i parka Izmailovo. U neposrednoj blizini se nalazi metro stanica koja ima odlicnu vezu do centra grada. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

https://www.rtours.rs/sr/hotel-izmailovo-delta/


Brod „ROSSIA“ 5*

Brod je sagradjen u Nemačkoj, i kompletno rekonstruisan 2007.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom.

Sve kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina –  oko 12 m2.

Brod ima: 1 restoran, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, teretanu, lift, perionicu (uz doplatu), biblioteku.

U kabini: dva ležaja, klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica – 220V, plakar, frižider. Kreveti za jednu osobu su oko 185×80 cm.


Hotel „MOSKVA“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St.Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici

https://www.rtours.rs/sr/hotel-moskva-sankt-peterburg/


Prijatan boravak na brodu želi Vam R-TOURS!

 


ORGANIZATOR PUTOVANJA: “R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije A, OTP 92/21 od 14.09.2021.

ulica Kneginje Zorke 10, tel + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs