St. Peterburg i Moskva

 • Beograd, Kneginje Zorke 10
 • 011 344 49 85

Redni broj 2, datum 01.02.2022.

 

PROGRAM PUTOVANJA

St. Peterburg – Moskva

HOTEL GOLDEN RING 5* U MOSKVI

 

16.08 – 21.08.2022. 

6 dana/5 noćenja


Prvi dan – BEOGRAD – ST. PETERBURG (obilazak grada, reke i kanali)

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St. Peterburg JU 670 u 06:10h. Sletanje u 09:55h po lokalnom vremenu.

Pravo sa aerodroma sledi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku bez ulaska u objekte.

Ovo razgledanje uključuje obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (deo obale reke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentaknim Isakijevskom saborom, Letnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Letnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najlepših bulevara sveta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor.

Obilazak veličanstvene Crkve Spasa na krvi (sami ćete proceniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuće ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništive Petropavlovske tvrđave i mnogih drugih znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće nabrojati.

Sledi transfer do hotela i smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Krstarenje rekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.


Drugi dan – ST. PETERBURG (poseta Carskom selu, Petergof)

Doručak.

Doručak.

Fakultativno: Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu – Ćilibaru.

Fakultativno:Petergof / Petrov dvorac (udaljen 34km od St.Peterburga). Petergof, osim po kompleksu carskih rezidencija, čuven je i po raskošnim fontanama sa pozlaćenim statuama i očaravajućim parkovima (gornjem i donjem parku). Ova ekskurzija uključuje šetnju parkom do obale Finskog zaliva (Baltičkog mora) bez ulaska u dvorac.

Povratak u hotel. Noćenje.

 


Treći dan – ST. PETERBURG – Moskva (Ermitaž)

Doručak.

Fakultativno:Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i artefakta što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plene pažnju posetilaca. Ova ekskurzija traje oko 3h.

Transfer do stanice železnice.Brzi voz za Moskvu. Tačno vreme polaska će se znati kada bude objavljen raspored. Po dolasku na železničku stanicu u Moskvi transfer do hotela, smestaj u odgovarajuće sobe.

Noćenje.


Četvrti dan – MOSKVA (obilazak grada, Panorama Borodinske bitke, metro)

Doručak –  Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Tokom ekskurzije videćete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu – Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa neverovatno lepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja sveta, uključujući i ambasadu Srbije (i ex Jugoslavije) te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Sledi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada.

Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Panorama Borodinske bitke. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812.god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu videti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, retkih knjiga itd…Muzej je 2019.god. rekonstruisan.

Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.

Povratak u hotel. Noćenje.


Peti dan – MOSKVA (Sergijev Posad)

Doručak.

Fakultativno:Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posad je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa – Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha.

Povratak u hotel. Noćenje.


Šesti dan – MOSKVA (Obilazak Kremlja)

Doručak.

Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje  Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže”.

Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 655 u 21.50h. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 23.50h.

 


CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

 


NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina imaju popust 10% od cene aranžmana.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg/Moskva-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag do 8 kg, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Aerodromske takse
 • Vozna karta Peterburg-Moskva, ekonomska klasa,
 • Transferi u St.Peterburgu i Moskvi,
 • Smeštaj u hotelu Moskva 4*/Oktyabrskaya 4* u St.Peterburgu, i „GOLDEN RING“ 5* u Moskvi u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga i Moskve,
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni izleti,
 • Zdravstveno osiguranje,
 • Osiguranje od otkaza putovanja i/ili Covid-19 osiguranje,
 • PCR test, kao i obavezno testiranje koje će se obavljati u hotelu na destinaciji radi ulaska u muzeje,
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Postoji mogućnost promene hotela na istoj lokaciji, iste kategorizacije.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene cene aranžmana, usled promene tarifa prevoznika.
 • Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta, kao i iznosa aerodromskih taksi.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.


NAPOMENE U VEZI SA COVID-19:

 • Trenutno je ulazak u Rusiju moguć za državljane Republike Srbije i Severne Makedonije. Putnicikoji poseduju pasoše drugih država neophodno je da se informišu o uslovima putovanja na https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
 • Za ulazak u Rusiju neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati od trenutka uzorkovanja. Trenutno ulazak u Rusiju nije moguć sa potvrdom o vakcinaciji, ili potvrdom o preležanoj bolesti.
 • U slučaju pozitivnog rezultata PCR testa, povraćaj kompletnog uplaćenog iznosa je moguć ukoliko se dostavi 24h pre polaska.
 • U svim muzejima i zatvorenim prostorima obavezno je nosenje zaštitnih maski, kao i držanje propisane distance.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, neki izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.


Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće ISKLJUČIVO u R-TOURS-u, u Beogradu.


 

Opis hotela „MOSKVA“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St. Peterburg

Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici

https://www.rtours.rs/sr/hotel-moskva-sankt-peterburg/


Opis hotela „OKTIABRSKAYA“ 4*, St.Peterburg

Adresa: Ligovskii  prospekt 10 / 118, St. Peterburg. Nalazi se u srcu nevskog prospekta. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

https://oktober-hotel.spb.ru


Opis hotela „GOLDEN RING“ 5*, Moskva

Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotelse nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

https://www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring/


ORGANIZATOR PUTOVANJA:

ORGANIZATOR PUTOVANJA:“R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije A, OTP 92/21 od 14.09.2021. ulica Kneginje Zorke 10,

MB: 17078917, tel + 381 11 344-40-45, 344-49-32; 344-40-46
office@rtours.rs | www.rtours.rs